Вече и онлайн проверка в НОИ за изплатените компенсации на работодателите по схемата „60/40“

Вече и онлайн проверка в НОИ за изплатените компенсации на работодателите по схемата „60/40“

Националният осигурителен институт (НОИ) създаде нова електронна услуга, чрез която работодателите, кандидатствали по т.нар. схема „60/40“, могат да проверят изплатените компенсации.

Схемата „60/40“ представлява изплатените компенсации по реда на ПМС № 55 от 30 март 2020 г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите при извънредно положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Информацията показва данни за работниците и служителите, на които е изплатена компенсацията, броя на работните дни и месеца, за който се изплаща, размер на компенсацията и на осигурителните вноски, както и дата на плащане.

Онлайн проверката може да се извърши чрез интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg), рубрика „Е-услуги“, „Справки“, съответно в раздели: „по Булстат и ИКО на НОИ“ след въвеждане на ЕИК на осигурителя и Идентификационен код на осигурителя (ИКО), издаден от НОИ или „със сертификат“ – за регистрирани потребители с Квалифициран електронен подпис (КЕП), съдържащ ЕИК на осигурителя.

Автор: Счетоводна къща Еделвайс

Счетоводни услуги София Счетоводни услуги цени

3 thoughts on “Вече и онлайн проверка в НОИ за изплатените компенсации на работодателите по схемата „60/40“

 1. Beatriz

  When I originally commented I clicked the „Notify me when new comments are added“ checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?

  Thank you!

 2. Quentin

  I was recommended this web site by my cousin. I’m now not positive whether or
  not this publish is written by way of him as no one else recognise such designated approximately my trouble.
  You’re amazing! Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

BGtop Фирми
error: