Вече и онлайн проверка в НОИ за изплатените компенсации на работодателите по схемата „60/40“

Вече и онлайн проверка в НОИ за изплатените компенсации на работодателите по схемата „60/40“

Националният осигурителен институт (НОИ) създаде нова електронна услуга, чрез която работодателите, кандидатствали по т.нар. схема „60/40“, могат да проверят изплатените компенсации.

Схемата „60/40“ представлява изплатените компенсации по реда на ПМС № 55 от 30 март 2020 г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите при извънредно положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Информацията показва данни за работниците и служителите, на които е изплатена компенсацията, броя на работните дни и месеца, за който се изплаща, размер на компенсацията и на осигурителните вноски, както и дата на плащане.

Онлайн проверката може да се извърши чрез интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg), рубрика „Е-услуги“, „Справки“, съответно в раздели: „по Булстат и ИКО на НОИ“ след въвеждане на ЕИК на осигурителя и Идентификационен код на осигурителя (ИКО), издаден от НОИ или „със сертификат“ – за регистрирани потребители с Квалифициран електронен подпис (КЕП), съдържащ ЕИК на осигурителя.

Автор: Счетоводна къща Еделвайс

Счетоводни услуги София Счетоводни услуги цени

One thought on “Вече и онлайн проверка в НОИ за изплатените компенсации на работодателите по схемата „60/40“

  1. CBD Flower

    Hi there it’s me, I am also visiting this web page regularly, this site
    is truly fastidious and the people are really sharing
    pleasant thoughts.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

BGtop Фирми
error: